FreeRIP MP3 v5.7.0.1 – 可直接將 CD 轉換為 MP3 的免費軟體

FreeRIP MP3FreeRIP MP3 是一款可將音樂 CD 直接轉換為 WMA, MP3, Ogg, WAV 或 FLAC 音樂檔的免費軟體。尤有甚者,它能擷取 CD 上多個音軌並將之轉換為單一檔案。

這款軟體也可做為 MP3 及其他音樂格式的轉換工具,如將 WMA 轉為 MP3、OGG 轉為 MP3、FLAC 轉為 MP3、WAV 轉為 FLAC 等等。

這款軟體支援 CDDB 音樂資料庫和 ID3 Tag v1 / v2,因此在您播放音樂 CD 時,它會自動連至網路 CDDB 資料庫,自動取得與該專輯相關的資料,如歌名、歌詞、演唱者、專輯名稱等,並會將這些資料直接儲存到 MP3 或 Ogg 的 ID3 Tag 中。此外,它還內建音樂搜尋功能,可搜尋網路上的音樂檔,而且可建立播放清單,支援的格式有 M3U / PLS / B4S / HTML / CSV。

FreeRIP MP3 有兩個版本,一是免費的基本版 (Basic),另一是需要付費的專業版 (Pro),後者的功能和選項當然較多。免費版本內含 My Search Browser Toolbar 工具列,安裝時可取消勾選。

※注意:這款免費軟體綑綁您可能不需要的程式 (免費軟體開發者常見的獲利方式),在安裝時會顯示安裝第三方軟體的選項。第三方軟體包括根本用不到的工具列及其他垃圾軟體、它們可能會更改瀏覽器首頁 (首頁綁架)、預設的搜尋引擎及其他相關軟體的設定,因此在安裝過程中一定要看清楚,務必取消勾選安裝第三方軟體的選項。

§ 作業系統:Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7/8/10

§ 軟體螢幕截圖 (Screenshot)

§ 官方網站下載頁面

§ 檔案下載

FreeRIP MP3 原文簡介:

FreeRIP MP3 is an advanced CD to MP3 Converter that comes packed with features. At its core, FreeRIP reads audio from your CDs and allows you to save them to your coumputer in a variety of digital formats including WMA, MP3, Ogg, Wav, or FLAC audio files (this process is known as CD ripping or CD to MP3 conversion). Converting your CD audio collection to digital audio files is a breeze with FreeRIP: download and install FreeRIP, put your audio CD into your computer’s CD drive, run FreeRIP and click on the Rip button.

FreeRIP is also an audio and MP3 converter. It can convert MP3 and other audio files from one format to another. For example FreeRIP can convert audio files from WMA to MP3, or OGG to MP3, FLAC to MP3 or WAV to FLAC and so on.

發表迴響